Conform presei franceze, la Paris, protestatarii au început să arunce cu pietre în forțele de ordine, care au ripostat folosind gaze lacrimogene. De asemenea, poliția a pornit tunurile de apă pentru a stinge un incendiu provocat de manifestanți în mijlocul pieței Place de la Concorde. Le Figaro scrie că 73 de manifestanți au fost arestați în această seară la Paris, iar polițiștii au îndepărtat manifestanții din piața Place de la Concorde.

Manifestații au fost raportate și în alte orașe, la Bordeaux, postul local de radio France Bleu a transmis că sute de oameni au ieșit în stradă. Proteste și în regiunea Picardie, din nordul țării, dar și în Amiens, Lille și Rennes.

Presa franceză relatează că, la Marseille, protestatarii au sparg geamul unei bănci și au jefuit magazine. La Nantes, cetățenii s-au adăpostit în baruri și restaurante din cauza gazului lacrimogen din aer.

Surse alternative: BBC, BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday