Conform Financial Times (FT), cele șase bănci americane (Citigroup, Morgan Stanley, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase și Wells Fargo) au suferit pierderi însumate de 13% din valoarea lor de piață, ca urmare a îngrijorărilor legate de situația dificilă în care se află a doua cea mai mare bancă elvețiană, Credit Suisse, și a falimentului Silicon Valley și Signature Bank. Investitorii au declarat totuși că cele șase bănci nu vor ajunge în situația Silicon Valley și Signature Bank, având în vedere că dispun de un număr mai mare de clienți noi și, implicit, de depozite.

Totuși, analiștii observă un trend descendent în ceea ce privește activitatea burselor. Indicele de referință al activității bancare, KBW, s-a tranzacționat săptămâna trecută la cea mai mică valoare din 2020.

FT mai scrie că acțiunile băncilor au scăzut și pe fondul îngrijorării investitorilor legate de faptul că dobânzile ar putea să crească din cauza situației financiare instabile, după o perioadă în care acestea s-au bazat pe profitul obținut din venitul net din dobânzi.

Cu toate acestea, unii investitori au spus că sunt dispuși să își mărească participațiile la bănci, dacă acestea vor face oferte mai atractive pentru depozite. De altfel, intervenția rapidă a autorităților de reglementare și garantarea depozitelor a încetinit semnificativ numărul clienților băncilor care aveau în vedere retragerea sumelor din conturi.

Sursa: Financial Times

Sursa Foto: Paul Cowan / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday