Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat azi că “Aș dori să subliniez marele succes obținut de ofițerii Agenției de Securitate Internă, pentru că întreaga rețea de spionaj a fost distrusă. Aceasta este, fără îndoială, dovada că serviciile poloneze lucrează pentru securitatea țării noastre într-un mod foarte eficient”, după ce ieri radioul local RMF FM a raportat că șase spioni care lucrau pentru Rusia au fost reținuți ca urmare a operațiunii. Potrivit radiodifuzorului, grupul planificase numeroase activități de sabotaj.

Blaszczak a refuzat să ofere mai multe detalii despre operațiune, dar a precizat că acestea vor fi anunțate în cadrul unei conferințe de presă a ministrului de Interne, Mariusz Kaminski.

Miercuri, președintele polonez Andrzej Duda s-a întâlnit cu directorul CIA, William Burns. Biroul președintelui a transmis pe Twitter că au discutat despre “situația actuală de securitate.

Potrivit RMF, cele șase persoane arestate proveneau din țări aflate “la estul Poloniei” (n.r. Belarus este vecinul de la est al țării) și lucrau pentru serviciile secrete rusești. Spionii ascunseseră zeci de camere de supraveghere pe rute feroviare importante, în special în regiunea sudică Podkarpackie. Este cunoscut faptul că Polonia deservește ca rută pentru livrarea de armament furnizat Ucrainei de către statele care o susțin, după ce a fost invadată de Rusia.

RMF mai relatează că au fost descoperite camere de supraveghere și în apropierea aeroportului Jasionka de lângă Rzeszow, care a devenit un punct cheie de transfer pentru armele și munițiile livrate în Ucraina. 

Surse alternative: RMF 24, Reuters

Foto: Scorpionpl | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday