Purtătorul de cuvânt al companiei, Igor Demin, a declarat pentru TASS că dispozitivele explozibile ar fi fost găsite la staţia de pompare Novozybkov, din Briansk, în carcase de plastic care ar fi fost distruse la impactul cu solul. De aici presupunerea că acestea ar fi fost transportate cu drona. Mai spune că dispozitivele sunt de fabricaţie artizanală şi prezintă focoase cu bile de metal. “Natura muniţiei (bilele de metal) sugerează că sabotorii nu au intenționat să distrugă instalația, ci să ucidă personalul de la stația oleoductului Drujba. Infrastructura petrolieră nu a fost avariată”, a declarat Demin.

Nu este prima dată când oficialii ruși spun că ucrainenii ar fi încercat să bombardeze conducta de petrol, construită în perioada URSS, care alimenta fostele țări comuniste. La începutul lunii februarie a acestui an, ei au susținut de asemenea că ucrainenii ar fi încercat să bombardeze conducta, iar la 1 februarie au spus că un proiectil a lovit staţia. Nu au existat victime. 

Ministrul rus al Energiei a declarat că Rusia ar putea lua măsuri suplimentare pentru a întări securitatea la instalațiile de combustibil și energie de la granița cu Ucraina, pentru a elimina posibilitatea unui bombardament.

Sursa: TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday