Coreea de Sud. Samsung va investi 230 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, pentru a crește capacitatea de producție de cipuri.

Guvernul de la Seul a anunțat un plan pentru susținerea sectorului, care prevedere scutiri fiscale și sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii. Președintele Yoon Seok-youl a explicat că statul a decis să susțină sectorul cipurilor, după ce mai multe țări au stabilit o direcție similară. SUA, de pildă a publicat luna trecută Chips Act, o lege prin care producătorii de cipuri care investesc în țară primesc subvenții de miliarde de dolari. În ianuarie, guvernul a propus reducerea impozitului de la 15% la 8% pentru marile corporații.

Conform ministrului Industriei din Coreea de Sud, investiția Samsung presupune construirea a cinci noi fabrici și atragerea producătorilor de materii prime necesare în procesul de fabricare a cipurilor, dar și cercetători din domeniu.

Samsung a anunțat că vrea să investească separat 46 de miliarde de dolari, în următorii 10 ani, în producția de materiale și tehnologii necesare fabricării de cipuri.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Svglass | Dreamstime.com

Folosim cookies