Guvernul de la Seul a anunțat un plan pentru susținerea sectorului, care prevedere scutiri fiscale și sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii. Președintele Yoon Seok-youl a explicat că statul a decis să susțină sectorul cipurilor, după ce mai multe țări au stabilit o direcție similară. SUA, de pildă a publicat luna trecută Chips Act, o lege prin care producătorii de cipuri care investesc în țară primesc subvenții de miliarde de dolari. În ianuarie, guvernul a propus reducerea impozitului de la 15% la 8% pentru marile corporații.

Conform ministrului Industriei din Coreea de Sud, investiția Samsung presupune construirea a cinci noi fabrici și atragerea producătorilor de materii prime necesare în procesul de fabricare a cipurilor, dar și cercetători din domeniu.

Samsung a anunțat că vrea să investească separat 46 de miliarde de dolari, în următorii 10 ani, în producția de materiale și tehnologii necesare fabricării de cipuri.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Svglass | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday