Potrivit informațiilor obținute de Reuters, Xi Jinping va merge în Rusia chiar săptămâna viitoare. Vizita este planificată mai devreme decât se aștepta presa internațională, deși publicații precum TASS și WSJ au relatat anterior că președintele Chinei se va întâlni cu Vladimir Putin în Rusia prin aprilie sau mai.

Vizita vine în contextul în care China s-a oferit să devină un mediator privind o eventuală pace dintre Kiev și Moscova. Occidentul s-a arătat sceptic în ceea ce privește intențiile reale ale Chinei, având în vedere sprijinul pe care-l acordă Rusiei.

Luna trecută, Putin l-a găzduit la Moscova pe diplomatul chinez Wang Yi, care a semnalat că președintele ar urma să călătorească și el în Rusia. Anul trecut, cele două țări au încheiat un parteneriat “fără limite”, doar cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar de atunci, au continuat să își reafirme parteneriatul.

Ambele state au refuzat să comenteze informațiile.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday