Sute de migranți, majoritatea din Venezuela, au încercat să forțeze intrarea în SUA dinspre Mexic. Nu au fost violențe, dar forțele de ordine au folosit spray-uri cu piper împotriva unor persoane care au rupt o barieră.


Incidentele au avut loc la trecerea din zona El Paso – Ciudad Juarez din Mexic. Traficul la punctul vamal respectiv a fost perturbat astfel pe tot parcursul zilei de duminică, autoritățile fiind nevoite să monteze bariere pentru a opri intrarea migranților în SUA. Nemulțumirea oamenilor a fost stârnită de faptul că obțin cu greu programări pentru a depune cereri de azil în SUA, în condițiile în care trebuie să folosească o aplicație specială de smartphone în acest sens.

Migranții se plâng că, deși aplicația este menită să le ușureze procesul de depunere a cererilor, aceasta are numeroase erori și, astfel, mai mult îngreunează demersul. Serviciul Vamal de Protecție a Frontierei din SUA a declarat că grupul a reprezentat “o potențială amenințare de intrare în masă”, adăugând că “au fost puse în aplicare măsuri de întărire a securității” la podul internațional Paso del Norte duminică după-amiază, oprind trecerea atât pe punctul de intrare, cât și de ieșire din SUA.


Reuters precizează că, la un moment dat, unii dintre imigranți au încercat să arunce o barieră spre forțele de ordine, care au răspuns cu spray-uri cu piper. În final, niciun migrant nu a reușit să treacă frontiera. De asemenea, grupuri mari de imigranți au perturbat activitatea și la alte două puncte de trecere a frontierei, la Stanton și la punctul de trecere Bridge of the Americas, însă nici acolo nu au reușit să treacă.

Surse alternative: Reuters, CNN

Folosim cookies