Incidentele au avut loc la trecerea din zona El Paso – Ciudad Juarez din Mexic. Traficul la punctul vamal respectiv a fost perturbat astfel pe tot parcursul zilei de duminică, autoritățile fiind nevoite să monteze bariere pentru a opri intrarea migranților în SUA. Nemulțumirea oamenilor a fost stârnită de faptul că obțin cu greu programări pentru a depune cereri de azil în SUA, în condițiile în care trebuie să folosească o aplicație specială de smartphone în acest sens.

Migranții se plâng că, deși aplicația este menită să le ușureze procesul de depunere a cererilor, aceasta are numeroase erori și, astfel, mai mult îngreunează demersul. Serviciul Vamal de Protecție a Frontierei din SUA a declarat că grupul a reprezentat “o potențială amenințare de intrare în masă”, adăugând că “au fost puse în aplicare măsuri de întărire a securității” la podul internațional Paso del Norte duminică după-amiază, oprind trecerea atât pe punctul de intrare, cât și de ieșire din SUA.

Reuters precizează că, la un moment dat, unii dintre imigranți au încercat să arunce o barieră spre forțele de ordine, care au răspuns cu spray-uri cu piper. În final, niciun migrant nu a reușit să treacă frontiera. De asemenea, grupuri mari de imigranți au perturbat activitatea și la alte două puncte de trecere a frontierei, la Stanton și la punctul de trecere Bridge of the Americas, însă nici acolo nu au reușit să treacă.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday