Capsula SpaceX a reintrat în atmosferă și s-a parașutat, având la bord doi astronauți NASA, un astronaut japonez și un cosmonaut rus. Zborul pentru revenirea pe Pământ, de la laboratorul de cercetare orbitală, a durat aproximativ nouă ore. 

Sâmbătă dimineață, capsula spațială Crew Dragon s-a desprins de Stația Spațială Internațională, urmând să reintre în atmosfera terestră în jurul orei 20:00 (03:00 ora României) duminică. La trecerea prin atmosferă temperaturile din exteriorul capsulei au ajuns la aproape două mii de grade Celsius. Pentru a micșora viteza la 24 km/h, înainte de amerizare, trei seturi de parașute s-au deschis.

Echipa, intitulată Crew-5, a plecat din Florida, pe 6 octombrie, pentru a efectua activități științifice de rutină pe Stația Spațială Internațională. Din Crew-5 au făcut parte două femei, Anna Kikina, în vârstă de 38 de ani, care a devenit prima femeie din Rusia care a zburat cu o navetă spațială americană în ultimii 20 de ani, și Nicole Aunapu Mann, în vârstă de 45 de ani, care a fost și comandantul de zbor al NASA, devenind prima femeie amerindiană trimisă pe orbită. La bord se aflau și pilotul NASA Josh Cassada, în vârstă de  49 de ani, precum și astronautul japonez Koichi Wakata, în vârstă de 59 de ani, care a mai desfășurat alte patru zboruri spațiale, anterior.

Misiunea a reprezentat al șaselea zbor cu echipaj al SpaceX efectuat pentru  NASA. Nava spațială Crew Dragon a zburat pentru prima dată cu echipaj în spațiu, în mai 2020.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday