Presa americană relatează că autoritățile din California au demarat o acțiune de transport, cu elicoptere, a fânului necesar pentru hrănire vitelor rămase blocate pe câmpurile din comitatul Humboldt, o zonă de coastă din nordul statului, cunoscută pentru activitățile agricole.

Această măsură vine ca urmare a efectelor pe care furtunile de zăpadă din ultima perioadă le-au produs, blocând mai multe drumuri. California s-a confruntat anul acesta cu fenomene extreme precum furtuni de zăpadă, ploi foarte abundente și mai multe cutremure în decembrie și ianuarie. 

CBS News scrie că autoritățile au aplicat o măsură similară și în ani `80, când California a fost, de asemenea, lovită de furtuni de zăpadă puternice, care au blocat căile de acces.

Șeful pompierilor a declarat că autoritățile colaborează cu fermierii care furnizează fânul, urmând ca Call Fire și Garda de Coastă să se ocupe de distribuirea sa pe câmpuri. Până acum au fost livrate peste 31 de tone de fân în acest mod, iar acțiunile sunt așteptate să continue, întrucât prognoza arată în continuare cantități mari de precipitații.

Sursă: CBS News

Sursa foto: Ruben Bermejo Cañas | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday