Anul trecut, Elon Musk ar fi purtat mai multe discuții cu celebrități și arhitecți despre construirea unui oraș, au declarat pentru Wall Street Journal mai multe persoane familiarizate cu discuțiile. Una dintre surse a declarat că au fost realizate chiar mai multe machete ale orașului “Snailbrook”, pe care Musk l-a descris a fi o “utopie texană” de-a lungul râului Colorado.

WSJ mai arată că au fost depuse o serie de documente, cu planuri pentru construirea a 110 case pe un câmp de la ieșirea din Austin către comitatul Bastrop. Mai mulți executivi de la Boring Company, deținută de Elon Musk, au cercetat posibilitatea ca locuințele să fie considerate parte integrantă a Bastrop. 

Conform legislației din Texas, un oraș are nevoie de cel puțin 201 locuitori pentru a putea formula o cerere de încorporare, apoi de aprobarea unui judecător de comitat. Oficialitățile din Bastrop nu au primit încă nicio cerere din partea lui Musk sau a vreunei entități controlate de acesta, potrivit unei purtătoare de cuvânt.

“Snailbrook” ar urma să fie ridicat în apropierea unor noi facilități ale Boring și SpaceX, care sunt și ele în construire. Amplasamentul include deja un grup de case modulare, o piscină, un teren și o sală de sport, potrivit informațiilor oferite de surse și a fotografiilor care circulă pe rețelele de socializare. De asemenea, într-un alt comitat din apropiere de Texas se află în dezvoltare și o gigafabrică a Tesla.

În ultimii trei ani, entitățile legate de companiile sau directorii lui Musk ar fi cumpărat aproximativ 1.400 de hectare de teren în apropiere de Austin, potrivit actelor de proprietate. Cu toate acestea, unii oficiali locali din domeniul imobiliar și funciar au declarat că persoane apropiate miliardarului le-au spus că acesta ar deține chiar mai multe terenuri în zonă, aproximativ 2.400 de hectare.

Elon Musk a mutat sediile principale ale Tesla și Boring din California în Texas în urmă cu doi ani, când a declarat că s-a săturat de “suprareglementările” și “supraimpozitările” californiene. În comparație, Texasul are mai puține legi funciare și cerințe de mediu, și nici nu percepe impozite pe venitul companiilor sau taxe pe câștigurile de capital ale indivizilor.

Investigația integrală pe The Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday