Atacatorul în vârstă de 35 de ani este numit de poliția germană “Philip F”. Acesta deținea o licență de tir sportiv și avea astfel dreptul de a purta armă. Polițiștii au primit scrisoarea anonimă în ianuarie după ce atacatorul a cumpărat mai multe cartușe pentru pistolul său, iar pe 7 februarie, au efectuat un control neanunțat la locuința bărbatului, unde i-au găsit arma încuiată în seif. Agenții au constatat că acesta nu prezenta semne de tulburări mintale și au decis să nu-i retragă permisul de port armă. 

“A fost cooperant și bucuros să dea informații și să discute cu autoritățile”, au precizat polițiștii, adăugând că bărbatul chiar raportase poliției mai multe infracțiuni de-a lungul timpului, iar el nu avea antecedente penale. 

Philip F a împușcat mortal patru bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 33 și 60 de ani, dintre care una era însărcinată în șapte luni, în timpul atacului de joi seara, soldat de asemenea cu opt răniți. Atacatorul s-a sinucis cu propria armă, după ce trupele speciale au luat cu asalt clădirea în care acesta se afla. “Este un fost membru al Martorilor lui Iehova, care a părăsit voluntar comunitatea în urmă cu aproximativ un an și jumătate, dar se pare că nu în termeni buni”, au transmis autoritățile.

Vineri, poliția a percheziționat pentru a doua oară apartamentul bărbatului, unde a găsit 15 încărcătoare, 200 de cartușe, laptopuri și smartphone-uri. În momentul în care s-a sinucis, cu aceeași armă găsită de polițiști în seif în februarie, avea asupra sa nouă încărcătoare goale, două în mână și 20 încărcate în rucsac.

Surse alternative: Sky News, The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday