Autoritățile cred că membrii Cartelului Golf i-au confundat pe cetățenii americani cu traficanți de droguri din Haiti. Cei patru ajunseseră în orașul Matamoros, moment în care membrii grupării au deschis focul asupra lor. Procurorul General al Mexicului a declarat că, în urma atacului, victimele (foto) au fost duse de către atacatori la o clinică medicală, unde două dintre ele au decedat, fiind găsite apoi de autorități la periferia orașului. Un glonț rătăcit a ucis o mexicancă aflată la două străzi distanță.

În acest context, joi, cinci membri ai cartelului, presupușii atacatori, au fost predați autorităților alături de o scrisoare în care gruparea își cere scuze pentru atac, precizând că “cei cinci au acționat în baza propriilor decizii și a lipsei de disciplină. Din acest motiv, am decis să îi predăm pe cei direct responsabili”. Între timp, clinica medicală la care atacatorii au dus victimele a fost izolată de poliția mexicană, urmând să fie desfășurate investigații. 

Doi oficiali au confirmat la cererea CNN autenticitatea scrisorii, dar au transmis că autoritățile se îndoiesc de sinceritatea scuzelor prezentate de cartel. Poliția din Mexic suspectează că predarea celor cinci membri și gestul grupării în general vine după ce evenimentul a atras atenția publicului și a autorităților asupra cartelului. 

Surse: CNN, BBC

Foto: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday