Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, este singura țară din Europa care încă aplică pedeapsa capitală pentru diverse infracțiuni. Printre ele se numără crimele sau actele de terorism, în care este încadrată de acum și înalta trădare. Noua lege face parte din modificările aduse codului penal, menite să întărească lupta Belarusului împotriva “crimelor de orientare extremistă (teroristă) și anti-statală”.

Regimul de la Minsk a adoptat tot azi și o lege prin care cei găsiți vinovați de “discreditarea” forțelor armate să fie condamnați la închisoare. Rusia a adoptat o lege similară înainte să invadeze Ucraina.

Belarus nu și-a trimis propriile trupe în Ucraina, dar a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru lansarea invaziei în februarie 2022. De atunci, a permis avioanelor și dronelor rusești să-i folosească spațiul aerian pentru atacuri asupra ucrainenilor.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday