Anunțul a fost făcut de Tanczos Barna în cadrul conferinței de presă care a urmat după ședința de guvern de astăzi. Ministrul Mediului a anunțat și bugetul alocat pentru fiecare program Rabla în parte:

  • Rabla Clasic – 560 de milioane de lei;
  • Rabla Plus –  780 milioane de lei;
  • Rabla Local – 240 de milioane de lei, va fi implementat cu ajutorul unităților administrativ-teritoriale și va permite casarea a aproximativ 100.000 de autovehicule uzate;

Rabla Local este un program nou, finanțat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră. Acest program va fi derulat și implementat în colaborare cu primăriile. În 15 zile deschidem încăperea pentru primării în acest program. După ce se finalizează lista și se semnează electronic contractele de finanțare, deschidem aplicația pentru cetățeni. Beneficiarul va primi un total de 3 mii de lei pentru fiecare mașină mai veche de 15 ani care va fi casată, a declarat ministrul Mediului.

Prin cele trei programe, guvernul își propune să scoată de pe străzi peste 200 de mii de mașini vechi. Anul trecut, Rabla Clasic și Plus au avut un buget de puțin peste 1,2 miliarde de lei. Separat, pentru programul Rabla Electrocasnice, Ministerul Mediului dispune de un buget de 75 milioane de lei în 2023.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday