Postul de televiziune susținut de separatiștii pro-ruși de la Tiraspol a relatat că autoritățile transnistrene au dejucat un atac terorist organizat de Serviciul ucrainean de Securitate (SBU).

Un procuror transnistrean a declarat la postul de televiziune că mai multe persoane ar fi parcat o mașină cu opt kg de material explozibil într-o zonă centrală din Tiraspol, “unde urmau să se adune zeci de oameni”. De asemenea, la întâlnire era anunțată și sosirea liderului administrației separatiste, Vadim Krasnoselski, și a mai multor oficiali transnistreni. Procurorul a declarat că suspecții ar fi fost reținuți, iar presa locală a prezentat imagini din ceea ce pretind a fi audierea acestora.

La finalul lunii februarie, Kremlinul susținea că Ucraina pregătește un atac sub steag fals în Transnistria, pentru a destabiliza situația din Republica Moldova. Kievul a respins acuzațiile și a transmis că nu va ataca regiunea transnistreană, dar că a adus militari la granița cu aceasta, în întâmpinarea unui posibil atac. De asemenea, Kievul și Chișinăul nu au oferit un punct de vedere cu privire la acuzațiile de joi ale Transnistriei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday