Mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a doua zi la rând în capitala Tbilisi, miercuri după-amiaza. Manifestația a început ca un marș cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, o sărbătoare legală în Georgia.  Oamenii purtau steaguri ale Georgiei și ale UE și scandau ”Nu legislației rusești”.

Ieri, forțele de ordine au recurs la gazele lacrimogene pentru a dispersa mulțimea adunată în fața Parlamentului din Tbilisi. Poliția a folosit și tunurile de apă în confruntările cu protestatarii.

Conform inițiativei legislative, susținute de partidul aflat la putere, organizațiile care primesc din străinătate mai mult de o cincime din totalul veniturilor trebuie să se înregistreze ca “agenți străini”, altfel riscă amenzi drastice. O lege similară a fost adoptată în Rusia în 2012 și completată în ultimii ani. Opoziția rusă a reclamat că este folosită pentru a înăbuși mișcările de disidență.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday