Oleksii Reznikov a declarat, înainte de reuniunea miniştrilor apărării din Uniunea Europeană, că Ucraina are nevoie de un milion de proiectile de 155 şi 105 mm, ale căror cost se ridică la aproximativ patru miliarde de euro. Ministrul a adăugat că susţine planul propus de Estonia, care prevede ca toate ţările UE să asigure, la comun, proiectilele. “Ucraina are nevoie de 90-100 de mii de cartușe de artilerie pe lună”.

Reznikov a subliniat că printre obiectivele pe care le va dezbate în cadrul reuniunii de miercuri se numără sistemele de apărare aeriană, tancurile şi muniţia. “Trebuie să avansăm cât mai repede posibil!”, adăugând că timpul este un factor care poate salva vieți.

“Prioritatea numărul unu sunt sistemele de apărare aeriană – și, de asemenea, muniția, muniția și din nou muniția, astfel încât Ucraina să poată fi pregătită pentru o contraofensivă, a spus acesta.

Sursă: CNN

Foto: Info40555 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday