Volkswagen a precizat că va aștepta răspunsul Uniunii Europene înainte de a avansa cu planul de construire a unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Europa. Financial Times a relatat anterior că Volkswagen ar fi oprit temporar construirea unei noi fabrici în Europa de Est, prioritizând construirea uneia în Statele Unite, unde ar putea obține subvenții de până la 10 miliarde de euro.

Rămânem la planul nostru de a construi fabrici de baterii care să aibă o capacitate de aproximativ 240 GWh în Europa până în 2030, dar pentru asta avem nevoie de condițiile potrivite. De aceea, așteptăm să vedem ce va aduce așa-numitul «Green Deal» al UE”, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că producătorul auto “evaluează în continuare locațiile potrivite pentru construcția următoarelor fabrici pentru baterii din Europa de Est și America de Nord”, subliniind că încă nu a fost luată nicio decizie.

În iulie 2022, Volkswagen anunța că va investi peste 20 miliarde de euro pentru a produce baterii, estimând că va crea astfel 20.000 de locuri de muncă.

Surse: Reuters, FT

Sursa Foto: VanderWolfImages | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday