ASF a publicat tarifele de referință pentru asigurarea obligatorie (RCA). Au fost majorate polițele de răspundere civilă auto obligatorie pentru toate categoriile de vârstă, iar nicio poliță nu mai costă sub o mie de lei.

Cel mai mic tarif de referință este cel pentru persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 51 și 60 de ani, care au o mașină cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.200 de centimetri cubi. Aceștia vor plăti 1.006 lei. Spre comparație, un tânăr cu vârsta sub 30 de ani, va plăti pentru o mașină cu aceeași capacitate cilindrică un RCA de 1.822 de lei.

La polul opus, cea mai scumpă poliță revine tot tinerilor sub 30 de ani, cu mașini cu un motor de peste 2.500 cmc: 4.709 lei.

Tarifele de referință publicate de ASF nu reprezintă tarifele la care sunt încheiate polițele RCA, ci sunt doar indicatori pentru clienți. Firmele asiguratoare țin cont de acești indicatori când calculează tarifele. Lista integrală, atât pentru persoane juridice, cât și fizice, poate fi consultată aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday