La Paris au loc confruntări între forțele de ordine și protestatari, după ce aceștia din urmă au distrus mobilier stradal și mașini parcate pe străzi. Conform unui reporter France24, în Paris sunt peste 100 de mii de persoane pe străzi, însă numărul acestora pare să crească. Protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov spre polițiști.

În paralel, camionagiii și gunoierii au anunțat și ei că se alătură protestului național împotriva planului de reformare a sistemului național de pensii, anunțat de președintele Emmanuel Macron, pe măsură ce sindicatele au crescut presiunea pentru abandonarea reformei ce ar urma să crească vârsta de pensionare până la 64 de ani. Transportul feroviar a fost perturbat marți în Franța, livrările de combustibil au fost oprite și profesorii au ieșit din sălile de clasă pentru a se alătura protestelor.

Sindicaliștii au blocat încă din cursul dimineții toate ieșirile de la toate rafinăriile din țară, inclusiv de la cele ale TotalEnergies și Esso-ExxonMobil.

Manifestații împotriva planului președintelui francez de a crește vârsta de pensionare au loc în aproape țara, de la sud, din Nice, până în Reims, în nord-est.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday