UEFA a confirmat că cei peste 19 mii de suporteri ai lui Liverpool care au cumpărat bilete la meciul din mai 2022 sunt eligibili pentru rambursare. UEFA va da banii clubului de fotbal, care apoi îi va direcționa către fani. Biletele la meciul dintre Liverpool și Real Madrid au avut prețuri între 70 și 690 de euro, amintește The Guardian. 

După incidentele de securitate de la finala Champions League de anul trecut, UEFA a comandat un raport, în urma căruia s-a constatat că poartă responsabilitatea pentru “catastrofele organizatorice și de siguranță”. 

Anterior, trei firme de avocatură reprezentând aproximativ trei mii de suporteri au transmis că vor intenta un proces în cazul în care UEFA nu va compensa corect fanii echipei Liverpool. Au precizat că rambursarea sumelor plătite pentru bilete nu este de ajuns pentru a compensa pentru “rănile fizice și psihologice” suferite de fani din cauza proastei organizații. 

Pe 28 mai 2022, la porțile stadionului din Paris s-a format o mare aglomerare, iar o parte dintre suporteri s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Poliția franceză a intervenit cu gaze lacrimogene, iar în final, un mare număr de suporteri nu au mai fost primiți pe stadion. Partida a început cu 30 de minute întârziere.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday