Ministerul iranian al Industriei, Minelor și Comerțului susține că a fost descoperit un zăcământ de litiu în provincia Hamedan din vestul țării. Ministerul a evaluat rezerva la 8,5 milioane de tone. Astfel, ar fi a doua cea mai mare din lume, după cea din Chile, aproximată la 9,2 milioane de tone.

Rezerva ar putea ajuta economia țării, care se confruntă cu sancțiuni internaționale. Deoarece litiul, un element cheie în fabricarea bateriilor pentru dispozitive și vehicule electrice, este foarte căutat pe piață, Iranul ar putea să exporte cantități către partenerii săi comerciali. Totuși, exporturile ar fi limitate din cauza sancțiunilor, care au izolat Teheranul de sistemul financiar global.

CNBC scrie că prețul litiului la nivel global ar putea scădea, în funcție de capacitățile de export ale Iranului. Prețul este deja în scădere de șase luni, pe fondul încetinirii vânzărilor de vehicule electrice.

Sursa: CNBC

Foto: Surya Nair | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday