Ursula von der Leyen a vizitat duminică Berlinul, în încercarea de a atrage susținerea Germaniei pentru interzicerea vânzării de vehicule cu emisii poluante din 2035. Nu a obținut un acord, dar cele două părți au declarat că vor continua discuțiile. Cancelarul german Olaf Scholz a adăugat că “este o sarcină atât de ușor de rezolvat încât suntem cu toții foarte încrezători.”

Membrii Partidului Liber Democrat, cel mai mic din coaliția lui Scholz, au blocat aprobarea finală a măsurii. Au făcut presiuni pentru o derogare în privința mașinilor care funcționează cu combustibil sintetici. Această propunere este susținută și de Italia, Polonia și Bulgaria. Politico scrie că cele patru state au suficientă influență pentru a bloca proiectul de lege al Uniunii Europene.

Totuși, Ursula von der Leyen a adăugat că poziția Germaniei nu trebuie să afecteze obiectivele europene din domeniul climatic, cum ar fi reducerea radicală a emisiilor de gaze cu efect de seră din transporturi. UE țintește ca până în 2050 să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Sursa: Politico

Foto: Twitter | @vonderleyen

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday