Sistemul Sense4Safety, dezvoltat de Universitatea din Pennsylvania, a fost conceput sub forma unei cutii care poate fi atârnată de tavanul încăperilor. Cu ajutorul unor senzori, “cutia” monitorizează cu atenție mersul persoanelor și detectează orice modificare de parametrii, prin intermediul unei tehnologii cunoscute ca “extragerea siluetelor”.

În momentul în care dispozitivul are indicii că persoana urmărită prezintă semne că ar urma să își piardă echilibrul și să cadă, sunt trimise alerte către medici. Până în prezent, acest proiect a fost concentrat asupra persoanelor cu deficiențe cognitive ușoare, care prezintă un risc crescut de cădere în timpul deplasării.

Potrivit lui George Demiris, profesor la Universitatea din Pennsylvania, sistemul Sense4Safety ar putea fi folosit atât în locuințe, cât și în centre de îngrijire și asistență. “În cele din urmă, ar fi grozav dacă ar fi o alegere pentru oameni să activeze acest sistem în propriile locuințe, ca o plasă de siguranță pentru prevenirea căderilor, și ar fi bine dacă dispozitivul ar putea fi disponibil în fiecare casă”.

Sense4safety folosește o tehnologie utilizată în industria jocurilor video, care, speră cercetătorii, ar putea detecta primele semne ale declinului cerebral, care determină modificări ale mersului. Dispozitivul costă 400 de lire sterline.

În cazul în care tehnologia va fi implementată la scară largă, este de așteptat ca profesioniștii din domeniul medical să poată veni mai din timp cu exerciții fizice pentru pacienții monitorizați, sau să le recomande reamenajarea mobilei prin casă, pentru ca persoanele să nu se lovească în cădere.

Sursa: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday