Premierul Rishi Sunak a declarat că orice persoană care va ajunge ilegal în Marea Britanie va fi împiedicată să rămână în țară. Guvernul este așteptat să prezinte un proiect de lege în acest sens marți, scrie Reuters.

Cabinetul condus de Sunak se îndreaptă astfel împotriva persoanelor care vin din Europa continentală, prin Canalul Mânecii, în ambarcațiuni mici. Agenția de presă notează că premierul se află sub presiunea propriilor parlamentari de a opri fluxul de imigranți ilegali.

Potrivit actualelor protocoale, persoanele care vin în UK și cer azil au posibilitatea de a rămâne în țară pentru o perioadă în care le va fi studiat cazul. Anul trecut, premierul de la acea vreme, Boris Johnson, a promovat o politică prin care imigranții să fie trimiși în Rwanda, dar ea a fost blocată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. La finalul lui 2022, Înalta Curte din Londra a hotărât că practica este legală, însă opoziția a formulat apel.

Sursa: Reuters

Foto cu caracter ilustrativ/Sursa: Anjo Kan | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday