Mii de oameni s-au adunat în fața parlamentului grec, la Atena, pentru a protesta împotriva guvernului și a companiei feroviare, pe care îi consideră responsabili pentru accidentul de marți.

Momentele tensionate dintre poliție și protestatari cresc în intensitate. În videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, se observă cum forțele de ordine intervin în forță.

Potrivit autorităților, pe străzi au ieșit aproximativ 12 mii de oameni. Mulți dintre aceștia au lansat spre cer baloane negre, în memoria celor decedați în urma celui mai mare dezastru feroviar din istoria Greciei. Alții purtau pancarte cu lozinci precum “Jos guvernele criminale”.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a scris duminică pe Facebook că își cere scuze familiilor celor 57 de morți, printre care se află și un cetățean român. Mitsotakis a transmis și că “Nu putem, nu vrem și nu trebuie să ne ascundem în spatele erorii umane“.

Un șef de gară în vârstă de 59 de ani, arestat după accident și care și-ar fi recunoscut greșeala, este așteptat să apară azi în fața instanței. Dacă va fi pus sub acuzare și condamnat, riscă închisoare pe viață.

Sursă: DW

Foto: Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday