Un scurt videoclip difuzat de Ministerul rus al Apărării l-a arătat pe Shoigu într-un elicopter și apoi pentru scurt timp înconjurat de soldați, în mijlocul unor clădiri puternic avariate, cărora le-a oferit distincții. Potrivit informațiilor transmise de Moscova, Șoigu “a inspectat postul de comandă avansat al uneia dintre formațiunile forțelor Vostok din Donețkul de Sud”. Nu este clar dacă ministrul rus s-a aflat în proximitatea liniei de front.

Șoigu a fost criticat de bloggeri ruși pe motiv că nu este la curent cu realitățile conflictului, în timp ce Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, a apărut în mod regulat pe linia frontului în jurul orașului Bahmut, acuzând adesea Ministerul Apărării de incompetență și că nu oferă suficiente resurse luptătorii săi, scrie CNN.  Astfel, vizita lui Șoigu poate fi interpretată ca o ripostă la acuzațiile care circulă în Rusia. Vineri șeful grupului Wagner a transmis că luptătorii săi aproape au înconjurat Bahmut.

Ulterior, într-un alt videoclip publicat de ministerul rus al Apărării, Șoigu apare la o întâlnire cu trei ofițeri superiori implicați în conflict. Acest lucru este probabil menit să arate că deține ferm controlul operațiunii, în ciuda comentariilor lui Prigojin, scrie presa internațională.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday