Casa Albă a anunțat, luna trecută, că președintele Joe Biden a fost supus unui control medical de rutină. I-a fost extirpat un țesut de la nivelul pieptului, iar după biopsie, s-a constatat faptul că este de origine canceroasă.

Medicul oficial al președintelui, Kevin O’Connor, a explicat că este vorba despre carcinom bazocelular, un tip comun de cancer de piele. El a transmis biroului de presă al Casei Albe că nu este necesară nicio formă de tratament suplimentar și că acest tip ce leziune nu se răspândește de obicei, cum este cazul altora.

Potrivit lui Kevin O’Connor, Joe Biden va fi supravegheat în continuare. În februarie, după controlul de rutină, medicul a precizat că președintele este sănătos și viguros, capabil să-și îndeplinească toate îndatoririle cu succes.

Carcinomul bazocelular este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din SUA, scrie CNN, iar tratamentul poate fi extrem de eficient atunci când cancerul este depistat în stadii timpurii.

Surse alternative: CNN, Reuters

Foto: Facebook/Joe Biden

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday