Echipajul Crew 6 a întâmpinat o problemă la cârligul capsulei, în momentul andocării la Stația Spațială Internațională. Capsula SpaceX și cei patru astronauți au așteptat la o distanță de aproximativ 20 de metri de ISS, în timp ce personalul de pe Pământ a implementat un update al sistemelor de bord, pentru a rezolva problema.

Deși toate cele 12 cârlige de andocare păreau să funcționeze, comutatorul unui braț s-a defectat. Astronauții au andocat în siguranță pe ISS cu aproximativ o oră întârziere. Associated Press scrie că aceeași problemă a apărut la scurt timp după decolarea de pe Pământ, joi dimineață la 7:30 (ora României).

La bordul capsulei Crew Dragon a SpaceX s-au aflat doi astronauți ai NASA, unul din Emiratele Arabe și un cosmonaut rus. Ei vor petrece șase luni pe orbita terestră. În acest moment, sunt 11 astronauți pe Stația Spațială, dar patru dintre ei se vor întoarce pe Pământ în zilele următoare.

Sursa: APNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday