Pentru demonstrarea angajamentului și solidarității naționale la nivel Aliat, Forțele Aeriene Române și-au asumat participarea la misiunea de Poliție Aeriană Întărită (eAP), sub comandă NATO, în Țările Baltice, în perioada aprilie – iulie 2023, cu un detașament format din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon”, transmite Ministerul Apărării pe pagina sa de Facebook.

Instituția mai informează că militarii care vor merge în Lituania provin majoritar din cadrul Escadrilei 53 Vânătoare ”Warhawks” a Bazei 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”.

Misiunea de Poliție Aeriană Întărită în Țările Baltice sub comandă NATO – Baltic Air Policing (BAP), ca parte a supravegherii militare a spațiului aerian al statelor baltice, se desfășoară pe baza unui sistem de rotație a sarcinilor efectuate de țările aliate începând din 2004. În anul 2007, Forțele Aeriene Române au mai participat la această misiune cu patru aeronave MiG-21 LanceR ale Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday