Pe rețelele de socializare au circulat videoclipuri care arată cum parlamentarii din Georgia se împing și doboară mesele din interiorul unei săli de conferințe. Reuters scrie că neînțelegerile dintre parlamentari au plecat de la un proiect de lege al partidului de la guvernare, privind “agenții străini”, pe model rusesc. Concret, proiectul prevede că, toate organizațiile din țară care beneficiază de finanțări externe de peste 20% din bugetul total trebuie să se înregistreze ca “agenți străini”. Opoziția afirmă că legea marchează o schimbare de tip autoritar în țară. 

Luna trecută, peste 60 de site-uri de presă și grupuri din societatea civilă au anunțat că vor boicota inițiativa legislativă, în cazul în care va fi adoptată. După bătaia din parlament, locuitorii din capitală s-au adunat în fața clădirii pentru a protesta.

Proiectul a atras și atenția comunității internaționale, iar Departamentul american de Stat a subliniat că are un impact negativ asupra libertății de exprimare și a democrației.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday