Conform unui oficial american, întâlnirea a durat zece minute. Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al ministerul rus de Externe, care a precizat că întrevederea a fost solicitată de partea americană. Potrivit WP, în timpul întâlnirii de la New Delhi, Blinken a îndemnat Rusia să revină asupra deciziei sale de a suspenda cooperarea în cadrul tratatului New START privind armele nucleare. 

Blinken a reafirmat, de asemenea, sprijinul pentru Ucraina și a cerut eliberarea lui Paul Whelan, cetățeanul american care este închis într-un penitenciar din Rusia. 

Ulterior, fără a face public răspunsul Ministrului rus de Externe, Blinken a declarat că Washingtonul nu crede că Rusia și-a schimbat poziția cu privire la războiul din Ucraina. A declarat că: “Rămânem întotdeauna cu speranța că rușii vor reveni asupra deciziei lor și vor fi pregătiți să se implice într-un proces diplomatic. Nu aș spune că la ieșirea din această întâlnire m-am așteptat că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat”.

Surse alternative: The Washington Post, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday