Reuniți la farica Tesla din Texas, directorii companiei au spus că o gamă largă de îmbunătățire a eficienței și costurilor “au pus compania pe drumul cel bun pentru a lansa un vehicul electric mult mai ieftin, permițându-i potențial să exploateze o piață mult mai mare”. Potrivit unei relatări a Financial Times, Tesla se confruntă acum cu o concurență mult mai mare decât în anii precedenți, iar discuțiile dintre directori și investitori au fost dominate de subiectul platformei de generație următoare Tesla.

Totuși, la finalul discuțiilor, acțiunile companiei au scăzut cu 5%, pentru că directorii nu au precizat nimic concret despre când ar putea fi lansat acest nou model mai ieftin, sau despre cât ar costa acesta.

Lars Moravy, șeful departamentului de inginerie, a declarat: “Vom face acest lucru rapid în următorii doi ani”. El a adăugat că noul vehicul “de volum mare” va fi produs în mai multe fabrici ale companiei.

Cu un rol “neobișnuit de modest” în discuții, Elon Musk a spus că accesibilitatea este cea mai mare barieră în calea Tesla. Vorbind despre recenta tăiere a prețurilor, el a spus că “am descoperit că și schimbările mici ale prețului au un impact mare asupra cererii”. Tom Zhu, șeful operațiunilor Tesla din China, a completat: “După scăderile de preț am generat o cerere uriașă, mai mult decât putem produce cu adevărat”.

O mașină cu preț mai mic este văzută de mulți analiști de pe Wall Street ca esențială pentru obiectivul Tesla de a vinde 20 de milioane de vehicule pe an până la sfârșitul deceniului, față de numai 1,3 milioane vândute în 2022.

La începutul acestui an, compania a tăiat cu până la 10 mii de euro prețurile modelelor sale, cel mai ieftin dintre ele, Model 3, coborând până la 45 de mii de euro (cu tot cu TVA) sumă din care se scade prima de casare, diferită în fiecare țară.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday