Natalia Gumeniuk, șefa centrului de presă al Forțelor ucrainene de Apărare din Sud, a declarat: “Situația la frontieră este calmă și controlată de Forțele de Apărare. Frontiera de stat este păzită de către Serviciul de Grăniceri. Forțele de apărare asigură o interacțiune generală, cu un răspuns adecvat la probabilitatea acelor amenințări. În prezent, acestea nu sunt critice”. Ea a explicat că prin posibile amenințări, se referă la grupuri de recunoaștere în vederea unor acte de sabotaj sau la bombardarea frontierei.

Armata Ucraineană nu exclude provocările la frontieră, însă, “în acest moment, nu există nicio activitate de cealaltă parte a frontierei. Forțele țării agresoare concentrate în Transnistria nu reprezintă o forță critică, capabilă să deschidă un al doilea front”, a adăugat doamna Gumeniuk.

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, a declarat în această seară la TVR 1 , după aprecierea sa, “Rusia nu are resurse suficiente pentru escaladare. Este clar că nu poate ajunge militar în Republica Moldova. Pe de altă parte, Republica Moldova are suficiente capacități consolidate de a face față eventualelor escaladări din Transnistria”.

Ministerul rus de Externe a acuzat, în această dimineață, că Ucraina a importat materiale radioactive, prin porturile din regiunea Odesa, și că ar putea fabrica o bombă murdară. A indicat că este îngrijorător faptul că “evenimentele au loc lângă Transnistria”. Acuzațiile au fost respinse de autoritățile de la Chișinău, care le-au catalogat drept falsuri și speculații.

Sursa: Interfax.com 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday