La 28 februarie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 52 miliarde de euro, față de 50,2 miliarde de euro la 31 ianuarie 2023. În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 3,2 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 2.000 milioane euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele; 
  • Ieşiri de 1,4 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,6 miliarde de euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2023 au fost de 57,6 miliarde de euro, faţă de 56 miliarde de euro la 31 ianuarie 2023.

Plăţile scadente în luna martie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 153 milioane euro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday