UPDATE: Kostas Karamanlis și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, la câteva ore după accident. Acesta a declarat, citat de BBC: “Când se întâmplă ceva atât de tragic, este imposibil să continui și să te prefaci că nu s-a întâmplat. Este ceea ce simt că este de datoria mea să fac, în semn de respect față de amintirea oamenilor care au murit atât de nedrept și asumându-mi responsabilitatea pentru greșelile statului grec și ale sistemului politic grec de-a lungul istoriei”.

Bilanțul curent arată 38 de persoane decedate. Alte zeci de persoane au fost transportate la spital, șase dintre ele fiind în stare critică. În cadrul anchetei, a fost arestat un director de gară, sub acuzațiile de omor și vătămare corporală prin imprudență. Acesta neagă acuzațiile.

Știrea în formă inițială: Accidentul s-a produs la ora 3 dimineața, la 380 de km nord de Atena, lângă orașul Tempe din regiunea Larissa. Un tren de pasageri care făcea legătura între Atena și Salonic s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă care mergea la Larissa, venind dinspre Salonic. Salvatorii au identificat 32 de morți, iar din ce 85 de răniți transportați la spitale, 25 sunt în stare gravă. 194 de pasageri au fost transportați la Larissa, dar la bordul trenului de pasageri se aflau 350 de pasageri și 20 de angajați ai companiei feroviare, ceea ce înseamnă că încă sunt persoane care nu au fost găsite.

Cel puțin trei dintre vagoane au luat foc. Potrivit presei grecești, supraviețuitorii au povestit că, la impact, mai mulți pasageri au fost aruncați prin geamurile vagoanelor, iar alții au rămas încarcerați între fiarele contorsionate, la răsturnarea trenului.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday