Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova informează că doi cetățeni străini au fost declarați indezirabili pentru zece ani, din cauza activității subversive. Serviciul explică faptul că cei doi pretindeau că sunt turiști, însă erau coordonați de un grup de persoane afiliate unei rețele conspirative din afara țării. Grupul era compus din experți în tehnologii politice și inginerie socială.

În comunicatul de presă se mai arată: Aceștia erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară, cu provocarea schimbării prin violență a orânduirii constituționale a Republicii Moldova.

Concret, explică Serviciul de Informații, cei doi au studiat locațiile din vecinătatea unor clădiri din administrația guvernului și a unor obiective de infrastructură critică. De asemenea, au monitorizat și documentat protestele din capitală organizate de partidele ostile Maiei Sandu. În informarea de presă nu sunt făcute publice alte date despre cele două persoane expulzate.

Info/Foto: Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday