Parchetul European (EPPO) a descins marți la 38 de locații din București, Ploiești, Cluj și județul Ialomița, ca parte a unui dosar de fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la 15 milioane de euro. Mai exact, este vorba despre șase proiecte IT finanțate de UE, pentru dezvoltarea de “soluții software inovatoare”. Investigații au avut loc și în Cipru, Cehia și Malta, precum și în Monaco și Statele Unite.

Concret, explică EPPO, între 2019 și 2022, beneficiarii proiectelor au prezentat documente false sau incomplete, legate de servicii supraevaluate sau care nu au fost prestate niciodată, precum și facturi frauduloase pentru achiziționarea de bunuri, obținând astfel în mod necuvenit fonduri de la bugetul UE de cel puțin 15 milioane de euro.

Beneficiarii sunt suspectați că au creat ulterior circuite financiare interne și internaționale frauduloase, pentru a obține fondurile în interes propriu“, se arată în comunicatul Parchetului. Persoanele suspectate sunt cercetate în cadrul unui dosar de fraudă și spălare de bani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday