Ministerul Justiției a transmis un comunicat de presă în care informează că Alex Florin Florența și Marius Ionuț Voineag au fost propuși, în urma interviurilor, pentru a ocupa funcțiile de Procuror General al PÎCCJ și Procuror Șef al DNA. Ministerul mai informează că propunerea pentru funcția de Procuror Șef al DIICOT va fi anunțată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor.

Procurorul DIICOT Alex Florin Florența a concurat pentru funcția de Procuror General împotriva actualei șefe a Parchetului, Gabriela Scutea. Marius Voineag este în prezent adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General. A fost contracandidatul actualului șef DA, Crin Bologa.

Interviurile au fost desfășurate în fața Comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai CSM, INM și ASE și compusă din ministrul Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog. În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse și minuțioase între ministrul justiţiei şi ceilalți membri ai Comisiei de interviu”, precizează Ministerul Justiției.

Comunicatul integral al Ministerului

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday