Scandările de la meciurile de sâmbătă și duminică de la Istanbul s-au auzit în toată țara, prin intermediul transmisiilor tv. Nemulțumirile față de guvern și de președintele Erdogan sunt în creștere, pe măsură ce se dovedește că normele relaxate de securitate în construcții au jucat un rol important în creșterea numărului victimelor cutremurelor de la începutul lunii februarie.

În debutul meciului dintre Beșiktaș și Antalyaspor, organizatorii meciului de la Istanbul au adus un omagiu victimelor cutremurelor, iar suporterii au aruncat mii de jucării și eșarfe pe teren, într-un gest de sprijin pentru copiii afectați de dezastru. Dar, observă DW, “scandările de protest au arătat o furie persistentă față de răspunsul guvernului turc la dezastrul natural”.

După meci liderul MHP, al partidul care îl susține pe Erdogan, și-a anulat calitatea de membru al galeriei Beșiktaș. Sâmbătă, suporterii unui alt mare club din Istanbul, Fenerbahce, au strigat sloganuri similare în timpul unui meci împotriva lui Konyaspor.

Recent, președintele Erdogan a recunoscut “deficiențele existente în răspunsul statului la cutremur”. Au fost declanșate investigații împotriva a peste 600 de persoane în legătură cu cele peste 16 mii de clădiri care s-au prăbușit, iar 184 de persoane au fost arestate.

În luna mai, în Turcia au loc alegeri parlamentare și prezidențiale.

Sursă alternativă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday