Nu este foarte clar câte persoane se aflau pe vapor, dar autoritățile cred că este vorba de peste 150 de persoane refugiate din Iran, Pakistan și Afganistan, care au plecat din Turcia. Garda de coastă italiană, pompierii, poliția și salvatorii Crucii Roșii au recuperat în jur de 80 de persoane, în viaţa, până la momentul actual. Pompierii italieni au scris pe Twitter că 28 de cadavre au fost recuperate, multe dintre ele fiind aduse de valuri pe o plajă din apropierea Steccato di Cutro, în timp ce alte cadavre au fost găsite în mare. Ulterior, autoritățile au mărit bilanțul morților la 58, dar operațiunea este încă în desfășurare.

Italia este unul dintre principalele puncte de debarcare pentru persoanele care încearcă să intre în Europa pe mare, deşi ruta mediteraneană este cunoscută drept una dintre cele mai periculoase din lume. Potrivit datelor furnizate de Organizația Internațională pentru Migrație, peste 20 de mii de persoane au murit sau au fost date dispărute în zona central-mediteraneană începând cu 2014. Anul trecut, peste o sută de mii de refugiați, cei mai mulți plecați din nordul Africii, au ajuns în Italia cu bărcile. 

Sursă: RAI

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday