Mohammad Ibrahim Bazzi, în vârstă de 58 de ani, cu cetățenie libaneză și belgiană, a fost arestat vineri la sosirea în România. Potrivit autorităților americane, Bazzi este considerat un finanțator cheie al grupului militant Hezbollah, susținut de Iran, și este etichetat din 2018 ca “terorist internațional”. Autoritățile federale americane au oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații care ar duce la arestarea sa. Îl acuză că a canalizat milioane de dolari către Hezbollah, de-a lungul anilor.

Procurorul american Breon Peace din Brooklyn a declarat că extrădarea lui Bazzi și a cetățeanului libanez Talal Chahine, în vârstă de 78 de ani, a fost solicitată pe baza acuzațiilor cuprinse într-un rechizitoriu întocmit luna trecută, prin care cei doi sunt acuzați de conspirație pentru a determina cetățeni americani să efectueze tranzacții ilegale cu o organizație teroristă globală și spălare de bani.

Sursa: Arab News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday