Decizia administrației americane a venit în contextul tensiunilor create de Moscova în jurul Transnistriei și a fost anunțată vineri seara de președintele Moldovei, Maia Sandu: “SUA ne vor oferi 300 de milioane de dolari ajutor suplimentar de urgență pentru susținerea cetățenilor și pentru sprijinirea proiectelor de consolidare a independenței energetice a Republicii Moldova”. a scris Sandu pe Facebook, precizând că banii vor veni prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Săptămâna trecută, președintele Moldovei a anunțat că Rusia pregătește o lovitură de stat la Chișinău, prin tulburări de stradă și chiar luări de ostatici. A precizat că informațiile au fost furnizate de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Ieri, Rusia a acuzat Ucraina că se pregătește să atace Transnistria, iar azi a declarat că orice atac asupra Transnistriei va fi considerat un atac asupra teritoriului Rusiei. Transnistria, care face parte din teritoriul Republicii Moldova, nu este recunoscută internațional nici chiar de Rusia, 

Astăzi, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia va continua să încerce să destabilizeze Moldova, dar a precizat clar că Ucraina respectă integritatea teritorială a Moldovei și că Transnistria este inclusă de drept în acel teritoriu. “Putin trebuie să arate succese și victorii. Dar nu va exista nicio victorie pe câmpul de luptă din Ucraina. Prin urmare, poate merge în căutarea succesului acolo unde există puncte slabe”, a mai spus președintele ucrainean.

Sursa foto: Info633933 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday