Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă comune cu Volodimir Zelenski, desfășurate la Kiev. De asemenea, a reluat informația pe pagina sa de Facebook, unde a precizat că este vorba de tancuri Leopard 2 A4. 

Morawiecki l-a asigurat pe Zelenski că și tancurile oferite de celelalte națiuni vor ajunge curând. Autoritățile poloneze au precizat că restul de zece tancuri din lotul promis vor ajunge în următoarele două – trei săptămâni”.

105 militari ucraineni se antrenează pe tancurile Leopard 2 într-un centru de pregătire din vestul Poloniei, aproape de granița cu Germania. BBC amintește că SUA s-au angajat să livreze 31 de tancuri Abrams M1 și Marea Britanie 14 tancuri Challenger 2. De asemenea, Germania, Spania și Polonia au promis că vor trimite 34 de tancuri Leopard 2. Acestea din urmă sunt considerate mai fiabile, mai ușor de întreținut și au un consum mai mic.

Surse alternative: CNN, BBC

Foto: Facebook/Denys Shmyhal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday