Publicația germană Der Spiegel, citată de Reuters, scrie că producătorul chinez Xian Bingo Intelligent Aviation Technology ar putea fabrica și livra Rusiei, până în aprilie, în jur de 100 de drone ZT-180, similare cu dronele iraniene Shaded 136 pe care Armata Rusă le-a folosit în Ucraina. Aceste drone sunt capabile să transporte încărcături explozive de 35-50 kg. 

Presa germană mai explică faptul că, în general, dronele Xian Bingo sunt dotate cu tehnologii de ultimă oră, iar compania chinezească ar putea chiar înființa o fabrică în Rusia unde ar putea fi produse atât drone, cât și în jur de 100 de avioane de luptă lunar. Oficialii de la Beijing și de la Moscova nu au comentat aceste informații până acum.

Reamintim, ieri, Jens Stoltenberg a declarat că NATO “observă semne că China ia în considerare” să trimită arme Rusiei pentru a o ajuta în războiul din Ucraina.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday