Casa Albă a anunțat, la împlinirea unui an de la debutul războiului din Ucraina, un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia și statele care au ajutat-o până acum să încalce sancțiunile occidentale impuse. Pentagonul a anunțat și un nou sprijin militar ce urmează să fie acordat Ucrainei, care va include muniție pentru sistemele HIMARS și diverse modele de drone, inclusiv Switchblades și CyberLux K8. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a informat că noul pachet miliar nu va include și avioane F-16

“Vom sancționa alți actori legați de industria de apărare și de sectorul tehnologic al Rusiei, inclusiv pe cei responsabili pentru umplerea stocurilor rusești cu articole supuse sancțiunilor sau care au ajutat Moscova să ocolească sancțiunile de până acum.” se arată în comunicat.

De asemenea, Joe Biden va semna un decret pentru majorarea taxelor pentru produsele rusești importate de SUA, ceea ce va duce la scăderea cererii pentru acestea. Washington estimează că acest lucru va produce pierderi economiei Rusiei de 2,8 miliarde de dolari.

Noul pachet de sancțiuni va include și o serie de controale făcute la peste 90 de companii rusești din “țări terțe” precum China, bănuite că au ajutat Rusia să încalce sancțiunile occidentale. În urma controalelor, statele găsite vinovate nu vor mai putea să exporte din SUA produse esențiale precum semiconductori.

Tot astăzi, Joe Biden va stabili cu statele care fac parte din G7 și Volodimir Zelenski un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday