Președintele Joe Biden se va întâlni mâine, online, cu liderii statelor care fac parte din G7 și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pentru a stabili un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. În urmă cu un an, liderii acelorași state s-au reunit pentru a discuta, la câteva ore după ce Rusia a atacat Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre a declarat că noile sancțiuni vor include diverse persoane implicate în conflict. De asemenea, oficialul a spus că sunt vizate bănci rusești și companii din domeniul tehnologic și al apărării. 

Astăzi, G7 a stabilit acordarea unui nou pachet de sprijin pentru Ucraina, în valoare de 39 de miliarde de dolari. Karine Jean-Pierre a informat că Japonia, care deține președinția grupului, a acordat asistență economică suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 5,5 miliarde de dolari.

Surse alternative: Reuters, CNN

Sursa foto: Palinchak | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday