UPDATE: Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, a anunțat la Digi24 că cele două persoane date dispărute au fost recuperate. Sunt în stare bună, iar viața lor nu este pusă în pericol. Benga a precizat: “Salvamont Borșa a constat că este vorba de o avalanșă de dimensiuni relativ mari. Cei doi care au fost surprinși de avalanșă sunt în stare bună, viața lor nu este pusă în pericol. Turistul polonez decedat va fi extras odată ce va putea fi făcută intervenția. Nu pot să fac supoziții. Dacă există pericol pentru viața salvatorilor, se va opri intervenția”.

Știrea inițială: Dispeceratul Național Salvamont a informat că s-a produs o avalanșă în masivul Rodnei, zona Borșa. Din primele informații, avalanșa a surprins un grup de turiști străini aflați la schi. O persoană ar fi decedat, iar alte două sunt date dispărute.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a avut o intervenție telefonică la Digi24, unde a detaliat: “Este vorba de un grup de turiști polonezi. Cel care a sunat la 112 a declarat că unul dintre turiști a murit și doi lipsesc. Este vorba de un grup mai mare”.

”Noi avertizări avem pe absolut toți munții din România, pentru că am avut căderi de zăpadă și acum ne confruntăm cu temperaturi ridicate. Nu vorbim despre inconștiență, ci despre o slabă evaluarea a riscurilor la care ne supunem. Prioritatea este constituirea echipelor de intervenție pentru găsirea celor doi. În zona de avalanșă ar trebui să intre numai persoane echipate corespunzător, cu saci de avalanșă, să nu riscăm. Apelul a fost primit acum 30 – 40 de minute”, a mai adăugat Sabin Cornoiu.

Foto cu caracter ilustrativ/Sursa: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday